
המבחן פורסם לראשונה ב'ביזפורטל' במסגרת שיתוף הפעולה שלי עם האתר הפיננסי המוביל.
את הג'אקו 7 בגירסת פלאג אין הייבריד אני מקבל בשבוע בו פורסמו נתוני מסירות רכב לחודש ינואר 2025, לפיהן הג'אקו 7 הזה הוא הרכב הנמכר ביותר בינואר 2025 עם כ 1500 יחידות שנמסרו ללקוחות, כמחצית ללקוחות פרטיים וכמחצית ללקוחות ציי רכב. אין יותר מסקרן מזה למבחן רכב.
חיצונית שמרו בג'אקו על העיצוב של הג'אקו 7, עם אותה סבכה קדמית מוגזמת לטעמי, והמשך העיצוב המוצלח. אני מודה שככל שאני רואה יותר ג'אקו על הכביש העין מתרגלת לחזית הרכב, כאשר יתר הרכב ללא ספק מזכיר עיצובים מבית לנדרובר.
העיצוב הפנימי כבר משמעותית יותר מוצלח, כאשר במבט ראשון סביבת הנהג נקיה מגימיקים, ורק בהשוואה תמונה מול תמונה, רואים שבג'אקו פלאג אין החיפוי הפנימי של הדלתות נקי ונאה, מה שיוצר 'שקט' שהיה מעט חסר בדגמים הקודמים. ההגה, לוח המחוונים (10.25") מסך מולטימדיה 14.8" ורטיקלי, וקישוריות אלחוטית לאנדרואיד אוטו ואפל קארפליי זהים.
הקונסולה המרכזית שונה, ואת מקומה של ידית ההילוכים תופסים שני תאים גדולים לכוסות / בקבוקים, ומוט ההילוכים עבר לידית מצד ימין של ההגה.
הסיפור הגדול של הג'אקו 7 PHEV הוא מערכת ההנעה המשלבת מנוע חשמלי בהספק של 201 כ"ס ומומנט של 31.6 קג"מ, יחד עם מנוע טורבו בנזין בנפח 1.5 ליטר בהספק של 143 כ"ס ו 21.9 קג"מ. נתוני ההספק המשולב עומדים על 342 כ"ס ומומנט של 53.5 קג"מ. אם המספרים האלה נראים לכם מוכרים ממקום כלשהו אז אתם צודקים כמובן, ואלו הם בקירוב הנתונים של הצ'רי אריזו 8 PHEV וגם של הצ'רי טיגו 8 PHEV, כששלושת כלי הרכב באים מבית צ'רי.
אמרנו פלאג אין, אמרנו סוללה, ובג'אקו 7 PHEV היא בקיבולת 18.3Kwh ומאפשרת טווח מוצהר של 91 ק"מ. טעינה איטית AC בהספק של 6.6Kw ואילו טעינה מהירה DC בהספק של עד 40Kw.
עכשיו נשארו שתי שאלות משמעותיות – איך הג'אקו 7 הזה מתנהג בכביש, ומה באמת הטווח החשמלי והאם הוא תואם למציאות.
התנהגות הכביש של הג'אקו 7 PHEV היא כמו כל C-SUV סיני, כלומר לא מצטיין ברמה של טוסון או 3008, אולי קליק אחד או שניים מעל המקבילים לו הסיניים, אבל עדיין לא ברמה של מובילות הקבוצה. כל עוד הנסיעה רגילה ומנהלתית, נהג נורמטיבי לא יחוש בהבדלים משמעותיים. עם זאת, כאשר מתחילים להעמיס על המתלים וההגה, הרכב משדר שהוא כל הזמן 'עובד'. האם זה דרמטי או דילברייקר – לא ממש. הוא נשאר נוח, נעים לנהיגה ושהות, ומרגיש איכותי. אם כי ניכר שהיצרן שם את הדגש על מערכת ההנעה ופחות על המתלים, אגב, בדומה למרבית היצרנים הסיניים.
הטווח החשמלי של הג'אקו 7 PHEV הוא הסיפור המעניין בגללו התכנסנו כאן היום. כמו בכל רכב חשמלי, נהיגה מהירה מכלה את הסוללה בקצב מהיר מהמתוכנן, וכך נהיגה מהירה על כביש 6, מעל המהירות החוקית בכביש מהמרכז לכיוון צפון, הביאה את הסוללה לכדי טווח מחושב של כ 65 ק"מ. הסיבה בגללה אני רושם 'טווח מחושב' היא כי הרכב לא מגיעה לסוללה ריקה אף פעם, אלא שומר כל הזמן על טעינה שלא תרד מסביבות ה 20%, ואז מתחיל להטעין תוך כדי נסיעה. מהצד השני, נהיגה מאוד חסכונית ורגועה, במהירויות נמוכות יחסית, הביאה את הטווח המחושב אל איזור ה 120 ק"מ, כך שאני סבור כי ניתן לקבל מהג'אקו 7 PHEV טווח של 80 ק"מ – 85 ק"מ בנהיגה נורמטיבית.
עניין הטעינה גם הוא שווה התייחסות. לג'אקו 7 PHEV אפשרות לטעינה איטית AC או מהירה DC. בפועל הטעינה האיטית הביתית היא לא בהספק של 6.6Kwh אלא נמוכה מכך משמעותית מסיבות של הספקי חשמל. נשארנו עם טעינה מהירה. מי שעקב אחרי ב'טיק טוק' דיווחתי בזמן אמת אודות הטעינה המהירה (ומי שלא – תתחילו לעקוב). כמו כל רכב חשמלי, גם כאן הרכב הוא זה שקובע את הספק הטעינה, וכאשר הסוללות מגיעות לאיזור ה 80% טעינה, הרכב מוריד את זרם הטעינה באופן משמעותי, על מנת לאזן את המתח בין התאים השונים בסוללה. הג'אקו 7 חובר לטעינה מהירה בהספק מקסימלי של 240Kwh כאשר הוא עם כ 30% סוללה. לקח לו כ 30 דק' להגיע ל 80% טעינה, וכ – 50 דק' להגיע לטעינה מלאה של 100%. אציין כי לעניות דעתי, השימוש הנכון ברכבי פלאג אין הייבריד, הוא טעינה ביתית איטית, ולא טעינה מהירה. הספק הטעינה בפועל היה לא יותר מ 25Kwh וירד ל 8.3Kw כאשר הרכב היה על 90% סוללה, וירד עוד לאיזור ה 5.8Kw כאשר הרכב היה קרוב ל 100%. בהתאם, מי שבונה על עמדות טעינה מהירות עבור רכב הפלאג אין שלו – אני סבור שזה לא מעשי, ולא השימוש הנכון ברכב.
עם זאת, לא הכל מושלם בג'אקו 7 פלאג אין, נתחיל כמובן בממשק המשתמש, ובעיקר בבד"ח שצריך לעשות אחרי כל התנעה ולפני כל שילוב ל D על מנת לנתק את מערכות הבטיחות (?) האקטיביות. כאן כבר חובה לבטל את מערכות תיקון הנתיב, לאחר שהרכב החליט להתערב לי בנהיגה באופן מאוד אגרסיבי שאני לא זוכר ממקרים אחרים, וממש זרק אותי לכיוון שלא רציתי להגיע אליו. אם זה היה מקרה יחיד ניחא, אבל יום למחרת נהג חבר ברכב, ובמתווה דומה הרכב שוב התערב באגרסיביות ושלח אותנו למקום בו לא רצינו להיות, תוך שידידי פולט סט קללות שלא ידעתי שקיימות בשפה כלשהי. או אז כדי לבטל את אותה התערבות נדרשות הקשות מרובות מדי, וגלילה למטה בתפריט שלא נגמר.
לג'אקו 7 פלאג אין מעל 340 כ"ס ומעל 53 קג"מ. זה המון, גם אם הוא לא מרגיש כמו 340 כ"ס אלא פחות. אבל לחיצה נחושה על דוושת התאוצה על מנת לזמן את מלוא האורווה, מביאה ללחימת הגה שלא זכורה לי ממכוניות בתקופה האחרונה.
ואחרונה חביבה – המראה הפנימית שבג'אקו החליטו להחזיר לאופנה את המראה הפנורמית. המראה הפנימית פנורמית, מעוותת את המרחקים, מאמצת את העין ומאוד לא נוחה לשימוש. כאן אני באמת לא מבין כי במחסן החלפים כבר יש לכם מראות פנימיות פשוטות אותן פגשתי בשני הדגמים של הג'אקו 7 עליהם נהגתי. לא ברור לי איך התקיימה הישיבה בה הוחלט על התקנת המראה הפנורמית. היא גרועה.
צריכת דלק היא הסיפור הגדול של הג'אקו 7 פלאג אין, וברכב עם הנעה שכזו, לא קל לנסות לפצח מהי צריכת הדלק של הרכב. ברור לכל כי מי שיטעין את הרכב בבית, ולשימושים עירוניים רגילים, יכנס לתחנות דלק בפעם בכמה חודשים. אבל מי שלא יטעין ישמח לגלות רכב מאוד חסכוני עם צריכת דלק שבאיזור ה 20 ק"מ לליטר, וזה נתון מצויין ל C-SUV.
בתחום הבטיחות הרכב מצוייד בכל מערכות הבטיחות המקוריות האקטיביות, ומקבל ציון של 7 על איבזור בטיחות. הג'אקו 7 טרם נבחן במבחן בטיחות מערבי וכאשר ייבחן – נדווח.
המחיר של הג'אקו 7 פלאג אין עומד על 190.0 אש"ח לדגם הפרימיום ו 203.0 אש"ח ללקשרי.
התחרות של הג'אקו 7 מעט טריקית לדעתי. נכון שהוא מתמודד ישירות מול אריות הסגמנט כמו יונדאי טוסו, קיה ספורטאז' או פיג'ו 3008 שכולן יהיו מכוניות יותר מוצלחות בהיבטי מתלים ושלדה, אולם הן יכולות רק לחלום על צריכת דלק וחסכון כמו שהג'אקו מציג. לכן לדעתי התחרות הגדולה שלו מגיעה מבית ומחוץ. מבית – בעיקר מהצ'רי טיגו 8 פלאג אין המצוייד באותה מערכת הנעה, תא נוסעים מרשים ובונוס של אופציה לשני מקומות ישיבה נוספים במחיר של 200.0 / 210.0 אש"ח תלוי רמת גימור, וכמובן הצ'רי טיגו 7 עם אותה מערכת הנעה שמחירו מתחיל ב 180.0 אש"ח. מחוץ – מה BYD SEAL U DM-i דגם הפלאג אין של ה SEAL U שמחירו הוזל ל 200.0 אש"ח, ומציג עיצוב פחות מוחצן, ותא נוסעים מרווח משמעותית.
הפוסטים הנצפים ביותר
רוצה לדעת כשמתפרסם
פוסט חדש?
כל הזכויות שמורות ל CAR-PAD. אין להעתיק או לשכפל פרטים מתוכן הדף ללא אישור
ברוכים הבאים לאתר car-pad, מקווה שתמצאו בו מידע מועיל ומעניין. השימוש באתר ובתכנים המופיעים בו מעיד על הסכמתכם לתנאים אלו. אנא קראו לעומק את התנאים.
כללי השימוש באתר ובתכנים המופיעים בו חלים על כל אמצעי המאפשר גלישה לאתר ותכניו – מחשב, מכשיר סלולרי, טאבלט, טלוויזיה חכמה וכל אמצעי אחר.
התנאים שלהלן רשומים מטעמי נוחות בלשון נקבה, אבל מתייחסים גם אליכם, הזכרים.
כללי השימוש
הנך ראשית להשתמש באתר ובתכניו לצרכים פרטיים בלבד. שימוש לכל צורך אחר מחייב הסכמה בכתב מבעלי האתר. אין להעתיק תכנים מהאתר בשום צורה של מדיה. ניתן להשתמש בקישורים המופיעים בו לצורך קישור במדיות חברתיות.
אין להעתיק מהאתר מידע לצורך פרסומו באמצעים אחרים תוך הסוואת מקור המידע. רוצה לשתף – השתמשי בקישורים המופיעים.
אין לקשר לאתר כל תכנים גזעניים, פוגעניים, סקסיסטיים, פורנוגרפיים, או כאלה המעודדים לפעולה המנוגדת לחוקי מדינת ישראל.
שימוש בתגובות באתר יעשה בצורה מכובדת ומכבדת. אנו מרשים לחלוק על דעתנו, אך כל ביטוי או שיח שנראה בו משום פגיעה או תגובה לא הולמת יימחק ללא כל אזהרה או הסבר.
האתר לא יישא באחריות לכל נזק שייגרם כתוצאה מקישור לתכנים שבו.
אין להפעיל או לאפשר להפעיל כל קישור לתוכנה זדונית או רובוט מכל סוג שהוא לצורך חיפוש או איחזור מידע מהאתר.
בעלי עסקים, מנהלי פרסום ושיווק – תודה שבאתם!
אשמח לארח את פעילותכם העסקית ולחשוף את הצעותיכם לגולשי האתר בבאנרים השונים. אני לא אעסוק באיסוף לידים, במכירת תוכן או במכירת רשימות גולשים רשומים, יש מספיק אתרים שעוסקים בכך ואין לי רצון לעסוק בפעילות זו. האתר יהיה פלטפורמה עבור קוראים המתעניינים במכוניות ללמוד מעט יותר על הרכב הבא שלהם, בין אם מדובר במשפחתית, בספורטיבית או ברכב שטח קשוח לצלוח נהרות ואגמים.
לפרסום באתר אנא השאירו שם וטלפון ואתקשר בהקדם.
להתראות,
יואב