
ה BYD HAN היא מכונית הסלון החשמלית של BYD, והיא אחת המכוניות הכי מושכות תשומת לב שחנו ליד הבית הפרטי, בוודאי באדום הבוהק שלה. ה BYD HAN היא מכוניות שלא ניתן להתעלם מנוכחותה, בערך עד הרגע שהנהג יחליט להיעלם לכם משדה הראיה, וישגר את עצמו קדימה לעבר העתיד, בזמן שהמנוע בעירה הפנימי שלכם עוד צובר סל"ד.
לא נקדים את המאוחר, עוד נגיע לתאוצה הפסיכית של המכונית, נדבר קודם על הנראות והעיצוב. ל BYD HAN צללית נמוכה וחזית צרה. שתי יחידות תאורה ראשיות משולבות לד כמובן, שהופך להיות גם איתות כשצריך. החזית צרה מאוד, עם פס כרום מוברש ועליו כיתוב BYD. מהצד בולטת החזית הצרה, ופס ניקל שעוטף את קו החלונות. חלקו האחורי של אותו פס ניקל יותר מודגש, ופחות נאה לטעמי. ידיות הדלתות נסתרות, ונשלפות החוצה לפי דרישה בלבד. יחידות התאורה האחוריות צרות ומחוברות ביניהן. בתוכן פסי לד שזורים אחד בשני ליתירת מראה כמו של צמה. דלת תא המטען חשמלית, אבל תא המטען עצמו אינו גדול (410 ליטר) בהשוואה לגודל הרכב. התוצאה הכללית היא של רכב מרשים מאוד מבחוץ, בוודאי באדום הבוהק היפהפה.
העיצוב הפנימי, ובמיוחד המושבים מרשימים מאוד. מושבי עור, חשמליים כמובן, מחוממים ומאוררים (גם הנהג, גם הנוסע וגם שני המושבים מאחור). מול הנהג צג לוח מחוונים דיגיטלי בגודל 12.3", ומסך מולטימדיה בגודל 15.6" במרכז הדשבורד, עם שליטה על כל ניהול הרכב. מתחתיו שני פתחי מיזוג, תא גדול לחפצים ידית הילוכים ומספר מתגי שליטה על הרכב (בלימה רגנרטיבית – שני מצבים) מצבי נהיגה (ספורט, נורמל, אקו) וכד'. התוצאה מרשימה מאוד, והיא לא נגמרת בחלק הקדמי. מאחור שני המושבים הקיצוניים מתכווננים גם הם, כאשר משענת היד האמצעית מכילה שליטה על המיזוג, השמע, וגם על מושב הנוסע הקדמי שליד הנהג. אם מקפלים את המשענת מתקבל מושב אמצעי. המרווח מאחור ראוי בהחלט עם בסיס גלגלים של 2.92 מטר. המנכ"ל שיעדיף לשבת מאחור לא ירגיש שחסכו עליו. מערכת השמע של דיינה-אודיו עם 12 רמקולים הפזורים בחלל הרכב עושה עבודה משובחת.
הסיפור הגדול ב BYD HAN הוא ההנעה. לרכב הנעה כפולה, שני מנועים בהספק משולב של 518 כ"ס, ומעל 70 קג"מ. המנועים משגרים את ה-האן מעמידה ל 100 קמ"ש ב 3.9 שניות, ובכל רגע נתון לחיצה על דוושת התאוצה משגרת אלקטרונים עצבניים שמטיסים את הרכב לעבר האופק. קשה להסביר עד כמה התאוצות חזקות ומיידיות, אבל היה כיף לבדוק כל פעם מחדש.
ל BYD HAN סוללת בלייד בקיבולת 85.4Kwh עם אפשרות לטעינה מהירה DC עד 120Kw או טעינת AC עד 6.6Kw בלבד. הטווח המוצהר עומד על 521 ק"מ WLTP.
המבחן לרכב היה מחולק בפועל לשני חלקים – חלק ראשון, למשך יום שלם בנסיעות עירוניות, הקפצות לחוגים, סינמה סיטי, חברים, בת מצווה (מזל טוב איה) וכד' בהם היתה ה BYD HAN רכב פשוט מושלם. מפואר, מזגן עוצמתי, שקט מאוד, חזק מאוד, ומפנק. משקל הרכב משפיע על ההתנהגות גם בנסיעה עירונית כך שמתקבל רכב נינוח למדי, שלא מעביר הרבה משיבושי האספלט העירוני לתוך חלל הרכב. מצב אקו מספיק בכל רגע נתון לתנועה העירונית הצפופה. ל BYD HAN שני מצבי רגנרציה – האחד – ללא, והשני 'חזק'. בפועל מצב הרגנרציה (אותה האטה מורגשת כאשר מורידים את הרגל מדוושת התאוצה, הופכת את הבלימה לחשמל, ומטעינה את הסוללה בחזרה) החזק הוא די חלש, ולא ניתן לנהוג בהאן באמצעות דוושת התאוצה בלבד.
למחרת, נסיעה ארוכה לצפון. אנחנו שמים בוויז 'צומת גומא' ומפליגים. תחילת הנסיעה על כביש 6 עם קרוז קונטרול על 100 קמ"ש לאורך עשרות ק"מ (ממחלף קסם למחלף עין תות) על מנת לבחון את צריכת החשמל של ה-האן שמתייצבת על 18Kwh ל 100 ק"מ, אותם ניתן לתרגם לכ 470 ק"מ ריאליים, אבל נהיגה כזו לא ממש אפשרית ביומיום. במחלף עין תות שחררנו את העניבה ועברנו לקצב התנועה. עקיפות הושלמו בשברירי שניות, עם 'רגל עד הפח'. מצב 'ספורט' מחדד מעט את התחושות, אבל משהו שקשה לשים עליו את האצבע, לא מרגיש אפוי עד הסוף. הרכב מהיר מאוד, מאוד מאוד. קשה להסביר כמה חזקה התאוצה וכמה היא מידית וקלה לביצוע. אבל נהיגה מהירה היא הרבה יותר מאשר תאוצות בקו ישר, וכאן ה BYD HAN מעט מתקשה. ההגה לא ממש שמח לשתף פעולה עם שינויי כיוון ומודיע לך שעדיף לו נהיגה רגועה. נסיון לייצר קצב נסיעה גבוה מכלה את הסוללה, ומבלי משים אתה מוריד את המהירות למהירות שמתאימה יותר לרכב. ואז המושבים הקדמיים. אם בנסיעה עירונית הם היו מושלמים, בעיקר בגלל הנסיעות הקצרות, גם אני וגם הנוסע לידי בשלב מסוים התחלנו להרגיש חוסר נוחות חריגה. ממש לא היה לי נוח, ולא מצאתי תנוחת נהיגה שתאפשר לי לצלוח כמה מאות ק"מ חזרה הביתה. שנינו למודי נסיון רב, ועוברים מאות ק"מ במגוון כלי רכב, ולא זכור לנו מצב קיצוני שכזה שחייב אותנו להפסקה בגלל מושבי הרכב. זה המקום להיות הוגנים ולומר שנוחות ותנוחת נהיגה הם דבר מאוד אישי. מה שלאחד לא נוח בגלל גופו המעוות, לאחר יהיה מאוד נוח. כבר קרה לי שרכב מסוים היה לי לא נוח, ולאחרים היה נוח מאוד. במקרה של ה BYD HAN אני מאמין שזה שילוב של חוסר נוחות של מושב הנהג, וחוסר נוחות מהמתלים של הרכב שבמהירות גבוהה שידרו חוסר התאמה מסוימת. קשה לי למקד בדיוק מה היתה התחושה, אבל לא חדרו לתא הנוסעים שיבושים חריגים, ועדיין היתה תחושה שהמתלים לא סגורים על עצמם מה הם אמורים לבודד ומה לא.
לחובת טעינת AC איטית, כשאני חיברתי את הרכב לטעינה הביתית שמטעינה שתי מכוניות חשמליות פרטיות בקצב של כמעט 11Kw התקבלה טעינה בקצב של 3Kw דבר שמצריך שעות ארוכות מדי של טעינה. בטעינה ציבורית מהירה ה-האן קיבלה קרוב מאוד ל 120Kw המוצהר, וגם כשהסוללה היתה די מלאה, קצב הטעינה נותר גבוה יחסית.
צריכת החשמל בנסיעה מתונה מאוד עמדה על 18Kw ל 100 ק"מ, אולם ברגע שעברנו לנהיגה רגילה ולא חסכונית מודעת, צריכת החשמל עלתה. בהתאם, גם הטווח התקצר, כאשר לאורך עשרות ק"מ בדקנו מה הטווח שנותר במחשב הרכב לעומת הדרך שהרכב עבר ומצאנו פער של כ 15%-20% מול הצריכה בפועל, עם זאת גם הנהיגה לא היתה חסכונית. המשמעות היא של BYD HAN טווח ריאלי לחלוטין שיעבור בקלות את ה 400 ק"מ, לכיוון 440-450 ק"מ.
ה BYD HAN היא מכונית מהירה מאוד, יותר מהירה ממה שאתם מדמיינים. היא מפוארת מאוד ומפנקת מאוד, וכבונוס היא גם מרשימה למדי. עם זאת יש תחושה של one trick pony או במקרה שלה three trick pony. (מהירות, איבזור, פינוק).
ל BYD HAN אין תקינה אירופאית או צפון אמריקאית, ולכן היא מוגבלת לכמות של עד 400 כלי רכב בשנה, ובהתאמה היא גם לא עברה מבחני ריסוק של ה EuroNcap. במבחני ריסוק שהרכב עבר בסין בשנת 2021 קיבל ה-האן חמישה כוכבי בטיחות. ל BYD HAN מערכות בטיחות מקיפות והוא מקבל ציון 5 באיבזור הבטיחות של משרד התחבורה.
מחירו של ה BYD HAN עומד על 334,500 ₪ ואם זה נשמע לכם הרבה, אז נסו למצוא רכב סלון במימדים דומים, עם אבזור דומה ותגלו שהוא עולה לכם הרבה יותר. על אף האמור, בגיזרת מחיר של 330.0 אש"ח יש מתחרות משובחות שיעשו ל-האן חיים קשים.
הפוסטים הנצפים ביותר
רוצה לדעת כשמתפרסם
פוסט חדש?
כל הזכויות שמורות ל CAR-PAD. אין להעתיק או לשכפל פרטים מתוכן הדף ללא אישור
ברוכים הבאים לאתר car-pad, מקווה שתמצאו בו מידע מועיל ומעניין. השימוש באתר ובתכנים המופיעים בו מעיד על הסכמתכם לתנאים אלו. אנא קראו לעומק את התנאים.
כללי השימוש באתר ובתכנים המופיעים בו חלים על כל אמצעי המאפשר גלישה לאתר ותכניו – מחשב, מכשיר סלולרי, טאבלט, טלוויזיה חכמה וכל אמצעי אחר.
התנאים שלהלן רשומים מטעמי נוחות בלשון נקבה, אבל מתייחסים גם אליכם, הזכרים.
כללי השימוש
הנך ראשית להשתמש באתר ובתכניו לצרכים פרטיים בלבד. שימוש לכל צורך אחר מחייב הסכמה בכתב מבעלי האתר. אין להעתיק תכנים מהאתר בשום צורה של מדיה. ניתן להשתמש בקישורים המופיעים בו לצורך קישור במדיות חברתיות.
אין להעתיק מהאתר מידע לצורך פרסומו באמצעים אחרים תוך הסוואת מקור המידע. רוצה לשתף – השתמשי בקישורים המופיעים.
אין לקשר לאתר כל תכנים גזעניים, פוגעניים, סקסיסטיים, פורנוגרפיים, או כאלה המעודדים לפעולה המנוגדת לחוקי מדינת ישראל.
שימוש בתגובות באתר יעשה בצורה מכובדת ומכבדת. אנו מרשים לחלוק על דעתנו, אך כל ביטוי או שיח שנראה בו משום פגיעה או תגובה לא הולמת יימחק ללא כל אזהרה או הסבר.
האתר לא יישא באחריות לכל נזק שייגרם כתוצאה מקישור לתכנים שבו.
אין להפעיל או לאפשר להפעיל כל קישור לתוכנה זדונית או רובוט מכל סוג שהוא לצורך חיפוש או איחזור מידע מהאתר.
בעלי עסקים, מנהלי פרסום ושיווק – תודה שבאתם!
אשמח לארח את פעילותכם העסקית ולחשוף את הצעותיכם לגולשי האתר בבאנרים השונים. אני לא אעסוק באיסוף לידים, במכירת תוכן או במכירת רשימות גולשים רשומים, יש מספיק אתרים שעוסקים בכך ואין לי רצון לעסוק בפעילות זו. האתר יהיה פלטפורמה עבור קוראים המתעניינים במכוניות ללמוד מעט יותר על הרכב הבא שלהם, בין אם מדובר במשפחתית, בספורטיבית או ברכב שטח קשוח לצלוח נהרות ואגמים.
לפרסום באתר אנא השאירו שם וטלפון ואתקשר בהקדם.
להתראות,
יואב