סקייוול ET5 XR86 – טווח מוגדל ואיבזור

הסקייוול ET5 קיבל סוללה גדולה יותר ושמר על האיבזור המפנק, על חשבון היכולת הדינמית.

המבחן פורסם לראשונה ב'ביזפורטל' במסגרת שיתוף הפעולה שלי עם האתר הפיננסי המוביל

למעלה משנתיים עברו מאז בחנתי את אחד הדגמים הראשונים של סקייוול שנחתו בארץ, ואני מוצא את עצמי שוב נפגש עם אנשי היבואנית ואוסף את הדגם העדכני של הסקייוול ET5. המבחן הראשון הסתיים באכזבה משהו, מושב הנהג היה לי פחות נוח מהמצופה, והטווח לא עמד בהבטחות. עתה הגיע הזמן לבחון את הדגם העדכני של הסקייוול, ולחזור לאותן שתי נקודות שהיו עבורי משמעותיות.

רכב המבחן הוא הסקייוול ET5 ברמת גימור XR86 Pro, כאשר ה 86 מציין את קיבולת סוללת הרכב (בהשוואה לסוללה בקיבולת 72Kwh של הדגם הבסיסי הנמכרת גם היום).

העיצוב החיצוני דומה עד מאוד, אולם חזית הרכב עודכנה. חלף דמוי גריל בדגם הבסיסי, ב XR86 החזית אטומה, וגם יחידות התאורה הראשיות עודכנו, כמובן משולבות פסי לד. צללית הצד מציגה עיצוב SUV גנרי משהו, וכך גם החלק האחורי שצריך 'זכוכית מגדלת של שען חרש' על מנת למצוא את ההבדלים אם קיימים מהדגם המוקדם. אל תחפשו כאן אומץ עיצובי או פרטים שידברו עליהם בסדנאות עיצוב. העיצוב של הסקייוול גנרי, לדעתי בכוונה תחילה, על מנת לפנות למכנה המשותף הרחב ביותר.

פנים הרכב מרשים למדי עם ריפודים בהירים, ודשבורד בשלוש שכבות ושלושה חומרים. החלק התחתון של הדשבורד פלסטי בהיר, במרכז חומר פלסטי בעיצוב לא ברור שאני משער שבצבעים אחרים יהיה דמוי עץ, והחלק העליון האופקי בצבע כחול / תכלת. הצבעים והחומרים זולגים גם לדיפוני הדלתות. אישית, לא אהבתי, לא את הצבעים ולא את החומרים, עם זאת אנשים שנסעו איתי במהלך ימי המבחן פלטו 'וואוו!!! מה זה?' בהתפעלות כשנכנסו לרכב. במרכז הדשבורד מסך מולטימדיה בגודל 12.8" עם קישוריות אלחוטית מלאה לאנדרואיד אוטו ואפל קארפליי ואיכות צפיה מעולה. מתחתיו פתחי מיזוג יעילים ומספר לחצנים לפונקציונליות שונה. חוגת בורר הילוכים ומתג מעצור יד חשמלי. מול הנהג לוח מחוונים 12.3" דיגיטלי עם מגוון תצוגות. ההגה תלת חישורי קטום מעט בחלקו התחתון, מתכוונן לגובה ולעומק. כאן הייתי שמח אם ניתן היה למשוך אותו יותר החוצה. ומושב הנהג. מושב הנהג חשמלי, עם איוורור וחימום, ולצערי נותר אותו מושב מהדגם הקודם שנבחן, ואני מצאתי אותו לא נוח, בעיקר בגלל אותו הדום שיכול להיפתח למצב שכיבה. גם במצבו הכי מקופל ההדום הפריע לי לשוק של הרגל. מאוד. אם ההגה היה מתכוונן יותר החוצה אני משער שהייתי יכול למצוא תנוחת נהיגה יותר נוחה, אבל השילוב לטעמי לא נוח. זה המקום לומר בהגינות שמדובר בביקורת מאוד סובייקטיבית ויכול להיות שאתם תתיישבו במושב הנהג של הסקייוול ולא תבינו על מה אני מדבר.

מאחור המרווח במושב האחורי ראוי בהחלט הודות לבסיס גלגלים של 2.8 מטר, עם זאת או ששטיח הרכב היה לא מתאים אבל כשאתה יושב במשוב האחורי של רכב כלשהו, חלק משמעותי ממרווח הרגליים הוא בזכות היכולת להניח את כפות הרגליים מתחת למושב הקדמי. בסקייוול המרווח היה היה מצומצם למדי, ופחות נוח לטעמי.

תא המטען ענק, והודות לפתיחה חשמלית באמצעות חיישן מתחת למרכז הפגוש האחורי, הוא היה שימושי מאוד כאשר הבן שלי ואני נדרשנו להביא משלוח גדול של אוכל והגענו לרכב כאשר הידיים שלנו עמוסות במטעמים.

על ההנעה אחראי מנוע חשמלי בהספק של 204 כ"ס ומומנט של 32 קג"מ, נתון סטנדרטי לחלוטין בקטגוריה החשמלית. ההנעה קדמית. סוללת הסקייוול בקיבולת 86Kwh והטווח המוצהר עומד על 489 ק"מ. הסקיוול נטען בטעינת AC בקצב של 11Kw או טעינת DC בקצב של 75Kw. לסוללה בגודל כזה טעינת DC היא מעט איטית מדי לדעתי. הייתי מצפה לטעינת DC משמעותית חזקה יותר.

תחילת נהיגה בסקייוול מעלה שתי נקודות משמעותיות, מושב הנהג אכן לא נוח, וההיגוי קל מדי. הוא לא מנותק לחלוטין כמו במשחק מחשב אבל הוא קל מאוד, קל מדי. זה לא עניין של נוחות או הרגל אלא עניין של שליטה בטוחה ברכב. להגה הקל מתרגלים.

הסקייוול מאיץ היטב ולמרות שנתון התאוצה הרשמי מ 0 ל 100 עומד על 9.6 שניות, בזכות ההנעה החשמלית, הנהנית ממקסימום המומנט בכל מהירות, הסקייוול יוצא בנחישות מרמזורים, יכול להגיע גם לגבול ההחלקה של הגלגלים הקדמיים המניעים.

נוחות הנסיעה זה אירוע מורכב יותר, בעוד שהמתלים הקדמיים (מקפרסון) עושים עבודה משובחת, המתלים האחוריים לא באותה הרמה, לא מצליחים לבלום את המרכב הגדול ולא מצליחים לרסן אותו. אתה נכנס למהמורה בכביש או אפילו פס האטה עירוני, המתלים הקדמיים מטפלים בו נפלא, ואילו האחוריים נכנסים למכשול טוב, אבל השחרור לא מוצלח, וסובל מאפטר שוק נוסף. ההתנהגות הזו, גם אם מתרחשת כאשר הנהג מבצע פרובוקציה מכוונת (כמו למשל לעבור על פס האטה ב 50 קמ"ש) קיימת גם במהירות נמוכה יותר.

אומר בהתחלה – הטווח של הסקייוול ראוי וטוב. אם בדגם הראשון הפערים בין ההצהרות לבין הביצוע בפועל היו גדולים מאוד, היצרן יחד עם היבואן עשו שני דברים – הרכיבו סוללה גדולה יותר, והקטינו הצהרות. הטווח הרשמי של 489 ק"מ אפשרי להשגה אבל הנהיגה חסכונית ומודעת. עשיתי מספר בדיקות לטווח, בנהיגה רגילה לחלוטין. בדיקה אחת הביא לטווח ריאלי של 425-430 ק"מ, ובדיקה שניה הביא לטווח של 440-445 ק"מ. ריאלי. אמיתי בחיים. לא על מחשב הרכב אלא על ק"מ שנספרו בגוגל מפות.

נקודת חוזק שנשמרה מהדגם הקודם וראויה לציון היא המזגן של הרכב. למרות גג פנורמי ענק, ו-וילון שאינו ממש מונע מהחום להיכנס לרכב המזגן לא פחות ממצוין. ניסיון לראות כמה הגג חם מבפנים כמעט והסתיים בכוויה ביד. על אף האמור, מהרגע שמזגן הרכב נכנס לפעולה הוא מקרר את הרכב בצורה יעילה ואפקטיבית, ושומר על טמפרטורה נמוכה ללא קושי.

בתחום הבטיחות מצוייד הסקייוול ET5 במרבית אמצעי הבטיחות האקטיביים המודרניים. לזכותו אציין כי יש הצגה יעילה ונוחה של המרחק מהרכב מקדימה במטרים, חביב למדי, גם אם לא ממש שימושי. ל ET5 בלימה אוטונומית, תיקון סטייה מנתיב, בקרת שיוט אדפטיבית ועוד, והוא מקבל ציון 6 באיבזור בטיחות.

לרכב עדיין אין מבחני ריסוק של EuroNcap, ולמיטב ידיעתי יש כוונה להעביר את הסקייוול במבחן ריסוק שכזה. עוד ראוי לציין כי לפני כשנתיים התפרסם בסין מבחן ריסוק לדגם מעט שונה של הסקייוול שאינו מיועד לייצוא, והרכב כשל במבחן.

הסקייוול ET5 משווק בכמה רמות, החל מ 195.0 אש"ח לגירסה עם הסוללה הקטנה יותר של 72Kwh ועד 249.0 אש"ח לגירסת הסוללה הגדולה ברמת גימור פרימיום. רכב המבחן ET5 XR86 Pro משווק ב 215.0 אש"ח, כאשר היום תוכלו לקבל אותו תמורת 210.0 אש"ח בסוכנויות השונות.

במחיר שלו הסקייוול מביא איבזור מרשים ומפנק על חשבון יכולות דינמיות בינוניות. יש מי שזה מתאים לו בדיוק, וזה לא נאמר כביקורת אלא כהבנה שלאנשים שונים סדרי עדיפויות שונים.

תגובות גולשים

רוצים לקבל הצעה אטרקטיבית לרכישה של רכב כזה מהחברים שלנו ב-CarClick?
חייגו 03-3769938

לקריאת תגובות ולכתיבת תגובה

הפוסטים הנצפים ביותר

רוצה לדעת כשמתפרסם
פוסט חדש?

תנאי השימוש באתר

ברוכים הבאים לאתר car-pad, מקווה שתמצאו בו מידע מועיל ומעניין. השימוש באתר ובתכנים המופיעים בו מעיד על הסכמתכם לתנאים אלו. אנא קראו לעומק את התנאים.

כללי השימוש באתר ובתכנים המופיעים בו חלים על כל אמצעי המאפשר גלישה לאתר ותכניו – מחשב, מכשיר סלולרי, טאבלט, טלוויזיה חכמה וכל אמצעי אחר.

התנאים שלהלן רשומים מטעמי נוחות בלשון נקבה, אבל מתייחסים גם אליכם, הזכרים.

כללי השימוש

הנך ראשית להשתמש באתר ובתכניו לצרכים פרטיים בלבד. שימוש לכל צורך אחר מחייב הסכמה בכתב מבעלי האתר. אין להעתיק תכנים מהאתר בשום צורה של מדיה. ניתן להשתמש בקישורים המופיעים בו לצורך קישור במדיות חברתיות.

אין להעתיק מהאתר מידע לצורך פרסומו באמצעים אחרים תוך הסוואת מקור המידע. רוצה לשתף – השתמשי בקישורים המופיעים.

אין לקשר לאתר כל תכנים גזעניים, פוגעניים, סקסיסטיים, פורנוגרפיים, או כאלה המעודדים לפעולה המנוגדת לחוקי מדינת ישראל.

שימוש בתגובות באתר יעשה בצורה מכובדת ומכבדת. אנו מרשים לחלוק על דעתנו, אך כל ביטוי או שיח שנראה בו משום פגיעה או תגובה לא הולמת יימחק ללא כל אזהרה או הסבר.

האתר לא יישא באחריות לכל נזק שייגרם כתוצאה מקישור לתכנים שבו.

אין להפעיל או לאפשר להפעיל כל קישור לתוכנה זדונית או רובוט מכל סוג שהוא לצורך חיפוש או איחזור מידע מהאתר.

פרסמו אצלנו

בעלי עסקים, מנהלי פרסום ושיווק – תודה שבאתם!
אשמח לארח את פעילותכם העסקית ולחשוף את הצעותיכם לגולשי האתר בבאנרים השונים. אני לא אעסוק באיסוף לידים, במכירת תוכן או במכירת רשימות גולשים רשומים, יש מספיק אתרים שעוסקים בכך ואין לי רצון לעסוק בפעילות זו. האתר יהיה פלטפורמה עבור קוראים המתעניינים במכוניות ללמוד מעט יותר על הרכב הבא שלהם, בין אם מדובר במשפחתית, בספורטיבית או ברכב שטח קשוח לצלוח נהרות ואגמים.
לפרסום באתר אנא השאירו שם וטלפון ואתקשר בהקדם.

להתראות,
יואב

רוצה לדעת כשמתפרסם
פוסט חדש?
דילוג לתוכן