
לספורטאז' של קיה יש מקום של כבוד בספרי ההיסטוריה של שוק הרכב הישראלי. אם בדור הראשון מאמצע שנות ה 90' היו לו יכולות שטח אמיתיות וגבוהות, הדור השני כבר ויתר עליהן, והיה גרסה של היונדאי טוסון של אמצע העשור הראשון של שנות ה 2000. הדור השלישי כבר היה SUV כמו שאנחנו מכירים היום. בתחילת שנת 2015 נפל דבר בשוק המקומי כשהיבואן שיווק את הדגם עם מנוע 1.6, אבזור בסיסי טוב, ותימחר אותו במחיר של משפחתית רגילה. הלקוחות הצביעו בארנק, והרכב נמכר לאלפים, ויחד עם אמינות גבוהה מאוד סימן את דעיכת הביקוש הפרטי למשפחתיות. ב 2016 הושק הדור הרביעי לראשונה עם מערכות בטיחות מלאות כפי שאנחנו מכירים אותן היום, תוך שהוא שומר על תמחור תחרותי מול המשפחתיות המובילות. לדגם זה נוספה גרסה בכירה עם אבזור עשיר וביצועים מרשימים. לאחרונה הושק הדור החמישי, תוך שהוא מביא עימו סט תכונות מרשים, אבל התקופה והמשבר בתעשיית הרכב הקפיצו את המחיר הבסיסי לרמות גבוהות שלא היו בעבר.
כך או כך אנחנו עם הדור החמישי של ה C-SUV של קיה למבחן מסקרן – האם גם הדגם החדש ישמור על מקומו בשוק הרכב.
העיצוב החיצוני של הרכב עבר מהפיכה קטנה, אם כי לתחושתי, חסרה לו מעט זהות. אם יש משהו שמאפיין את מהפיכת הדגמים שעברה קיה ב 15 השנים האחרונות – המרכיב החשוב ביותר הוא העיצוב. החזית של הספורטז' החדש מעט 'רועשת' מדי לטעמי. אותו גריל מובהק שתמצאו בכל דגמי קיה, מקבל כאן פרשנות מתחכמת ופחות מוצלחת. במרכז החזית פס ניקל מוברש לכל רוחב הרכב, החוצה את החזית המוכרת של קיה, שני פסי לד זויתיים תוחמים את הגריל הקדמי משני הצדדים ויחידות תאורה ראשיות בצורת 'מעויין' ממש בקצוות. בחלק התחתון של החזית נפגוש את אותו 'ניקל מוברש' התוחם את יחידות תאורת הערפל מלמטה ומבפנים. מפתיע בעיני שמעצבי קיה יצאו עם החזית העמוסה הזו כפי שהיא. עם כמה שינויים לא גדולים ניתן היה להפוך אותה להרבה יותר הרמונית ונעימה לעין. מכאן העניינים משתפרים משמעותית. צללית הצד של הרכב נעימה והרמונית, עם 'תפיחה' עדינה בכנף האחורית. דו החלונות התחתון מודגש עם פס ניקל דק, שמסתיים בקצה הדלת האחורית, וממשיך מי, חוצה את קורה C אבל בחלקה העליון, ונמתח לרוחב כל הרכב בחלקו העליון של הספויילר.
החלק האחורי כבר מעניין מאוד, אם תסתכלו על יחידות התאורה האחוריות מהצד, תוכלו לדמיין שני 'עלים' עליון גדול באדום, ותחתון לבן (תאורת הילוך אחורי) קטן. בכל מבט אחר – מהצד או ישר מאחורה, לא תראו את אותו 'עלה', אלא רק פסי לד זוויתיים.
יש לטעמי פער גדול מאוד בנראות של הרכב בין החזית המבולגנת מאוד, לבין החלק האחורי ההרמוני. בעיניים המעוותות שלי הרכב נראה קטן מכפי שהוא באמת. לי הוא נראה קצת כמו נירו מגודל. רק כשהעמדתי אותו ליד רכב מאוד גדול וראיתי שאין באמת הבדלי גודל, הבנתי שהוא דווקא גדול למדי.
בתוך הרכב המצב משמעותית יותר טוב. במידה מסוימת זיהיתי אלמנטים ומיקומים של מתגים המוכרים לי מהאיוניק 5, וזה לא מפתיע שכן קיה היא בבעלות יונדאי, והחברות חולקות רכיבים רבים.
מול הנהג לוח מחוונים דיגיטלי בגודל 12.3" עם מדי סלד ומהירות דיגיטליים ספרתיים קבועים ולא ניתנים לשינוי. ביניהם צג מידע 4.3" עם מגוון נתונים לפי בחירת הנהג. במרכז הדשבורד מסך מולטימדיה גדול ושימושי ( 12.3"), כמובן עם קישוריות מלאה. מתחתיו שני פתחי מיזוג וכך גם מימינו, בנוסף לשני פתחי מיזוג בקצוות, ועוד שניים מאחורה. מיזוג הרכב מסתבר אינו בעיה גם ביום החם ביותר. מתחת לפתחי המיזוג המרכזיים יש את הפיצ'ר הכי מגניב שניתקלתי בו מזה זמן. לכאורה, מתגים אמיתיים למיזוג. אבל אז אתה לוחץ על אחד המתגים, וכל אותם מתגים מחליפים פונקציונליות והופכים למתגים לשליטה על המולטימדיה. לחיצה נוספת – מזגן. לחיצה נוספת מולטימדיה. קשה להסביר כמה דבר כל-כך פשוט הוא גאוני ושימושי. במרכז הקונסולה בין הנהג לנוסע ידית הילוכים קונבנציונלית, כאשר בדגמים הבכירים תמצאו חוגת הילוכים. הגה מתכוונן כמקובל (פנימה / החוצה / למעלה / למטה), ועם מושב נהג טוב אין בעיה להתמקם כפי שנוח לכם.
במושב האחורי המרווח הפנימי מצוין, בזכות בסיס גלגלים של 2.68 מטר (עליה של 1 ס"מ) וגם אם בסיס הגלגלים אינו גדול לכשעצמו (קורולה / נירו / איוניק – 2.7 מטר, אלנטרה היברידית 2.725 מטר) הרבה בזכות הישיבה הזקופה נהנים היושבים מאחור ממרווח מצוין. היושבים מאחור נהנים גם מפתחי מיזוג גדולים, ומשקעי USB בגב המושבים הקדמיים, וזוית משענת המושבים ניתנת לשינוי בהתאם לצורך ולנוחות.
על הצד הטכני אחראי במקרה שלנו מנוע טורבו בנזין בנפח 1.6 ליטר, המספק 180 כ"ס ו 27 קג"מ, המעבירים את כל הטוב הזה לגלגלים הקדמיים באמצעות תיבת הילוכים רובוטית דו-מצמדית.
תחילת הנסיעה מלמדת אותי שהתקלקלתי. חודשיים עם רכב חשמלי, הרגילו אותי לצפות לתגובת דוושה מיידית, ללא שום שהות, ובמנועי בעירה זה לא המצב. לקח לי כמה שעות 'להתנקות' מההרגלים הקיימים, ולהתחיל לגלות את הספורטאז' החדש עם כל איכויותיו, ואז מתגלה רכב מצוין. לחיצה על הדוושה משגרת את כל הכח דרך הגיר, שבכל זאת יוצא להפסקת סיגריה בחוץ עד שהוא מבין מה רוצים ממנו, ולאיזה הילוך הוא צריך לרדת ומתקבלת תאוצה ראויה לג'יפון משפחתי. היציאה מהמקום מהוססת משהו בשברירי השניה הראשונים, ורק לאחר מכן מתקבל כל כח המנוע. נסיעה לעיר הדרומית ביותר בישראל מגלה שלספורטאז' אחיזת כביש מצוינת שמספקת כל נהיגה מהירה. במידה מסוימת הרכב מרגיש על הכביש יותר קטן ממה שהוא באמת, עם זויות גלגול מרוסנות היטב ונוחות גבוהה. לא היתה לספורטאז' שום בעיה לפתח מהירויות גבוהות מאוד, אבל בסופו של דבר דווקא נהיגה נינוחה עם קרוז קונטרול היתה הנעימה ביותר. כאן הגיעה הפתעה פחות נעימה בדמות העדר קרוז קונטרול אדפטיבי. מסתבר שרק הגירסאות היקרות מקבלות את הקרוז האדפטיבי, וחבל.
נוחות הנסיעה של הספורטאז' טובה, גם בעיר וגם מחוץ לעיר, תוך שהוא מספק שיכוך טוב על פני מהמורות ומבודד את הרכב משימושים נקודתיים. על כבישי הדרום המשובשים משהו התגלה צד פחות נעים, עם חוסר יכולת של המתלים להתמודד היטב עם שיבושים רצופים במהירות גבוהה. המתלים הכניסו לתוך הרכב ויברציות לא נעימות, ולא מדובר במהירויות ממש גבוהות אלא חוקיות לחלוטין.
עוד פן פחות מוצלח, שזכור לי מעוד כלי רכב עם תיבות רובוטיות דו מצמדיות זה העדר בלימת מנוע. מי שרגיל לטגן את הבלמים בירידות לא יבין למה אני מתכוון, אבל מי שנוהג (תרתי משמע) להשתמש בהורדת הילוכים כדי להשיג בלימת מנוע, והאטה של הרכב בירידות, יגלה שאין כאן באמת בלימת מנוע כמו שהיית מצפה.
אבל לספורטאז' גם צדדים מפתיעים מאוד. צריכת הדלק הרשמית שלו עומדת על 7 ליטר ל 100 ק"מ, שהם כ 14 וקצת ק"מ לליטר. נסיעה ממצפה רמון לאילת, עם קרוז קונטרול על 100 קמ"ש, הניבה צריכה מצחיקה של 4.6 ליטר ל 100 ק"מ, שהם יותר מ 21 ק"מ לליטר. אז נכון שנסיעה ממצפה רמון לאילת זה ירידה של כ 700 מטר במצטבר, עם זאת, לאורך כ 140 ק"מ רצופים, בכבישים מפותלים עם עליות וירידות, עקיפות (עקיפות עם רגל עד הפח) מדובר בצריכה מצוינת או איך שהגדיר אותה חבר 'מהנדסי קיה לא מכוונים לנהגים כמוך'. לפני שאתם לוקחים את המספר הזה וזורקים אותו לפח, אז תדלקתי את הרכב באילת, וחזרנו לצפון הרחוק מאוד, חלק מהנסיעה לא במהירות איטית, כשהרכב עמוס ועם מזגן כמובן. נסיעה של כמעט 700 ק"מ במצטבר, שהניבה 6.6 ליטר ל 100 ק"מ שהם כ 15 ק"מ לליטר. רוצה לומר שגם כאן, צריכת הדלק של הספורטאז' יכולה להיות מצוינת כתלות באופי הנהיגה שלהם.
בעודי כותב את המבחן, הודיעה טלקאר, יבואנית קיאה בישראל על שיווק של שלושה דגמים נוספים של הספורטאז' – גרסה בסיסית עם מנוע 2.0 ליטר, גרסה היברידית וגרסת פלאג אין הבכירה ביותר עם טווח מוצהר של כ 70 ק"מ רק על חשמל.
לספורטאז' ציוני בטיחות גבוהים מאוד. במבחני ריסוק של ה EuroNcap הוא מקבל ציון מקסימלי של חמישה כוכבי בטיחות, ומערכות הבטיחות המתקדמות המקוריות המותקנות מקנות לו ציון 7 באיבזור בטיחות. ככה אני אוהב מכוניות חדשות. הצטיינות במבחני ריסוק ואיבזור בטיחות מקיף. אל תתפשרו על פחות.
מחירים
הספורטאז' מתחיל עם 2.0 ליטר אורבן במחיר של 164,900 ₪, רכב המבחן 1.6 טורבו אורבן כבר עולה 169,900 ₪, גירסת ה 1.6 טורבו דיזל תעלה לכם 174,900 ₪, גירסת 1.6 טורבו בנזין TOP תעלה לכם 179,900 ₪, ה 1.6 טורבו בנזין EX תעלה כבר 184,900 ₪, הפרימיום 194,900 ₪, הספורטאז ההיברידי עם מנוע 1.6 טורבו בנזין והנעה היברידית יעלה כבר 229,900 ₪, וגירסת הפלאג אין תעלה 238,900 ₪.
אם צלחתם את החזית המבולגנת שלו, תגלו שהספורטאז' נותר רכב מצוין גם בדגם החדש. הוא איבד את יתרון המחיר שהוא נהנה ממנו ולא יתחרה עוד במשפחתיות, אבל בשוק המטורף של היום אין סיבה לתמחר אותו זול מדי. הוא מביא ללקוחות שמונה גירסאות שונות שיתאימו לכל צורך ו(כמעט) לכל כיס.
תגובות גולשים
הפוסטים הנצפים ביותר
רוצה לדעת כשמתפרסם
פוסט חדש?
כל הזכויות שמורות ל CAR-PAD. אין להעתיק או לשכפל פרטים מתוכן הדף ללא אישור
ברוכים הבאים לאתר car-pad, מקווה שתמצאו בו מידע מועיל ומעניין. השימוש באתר ובתכנים המופיעים בו מעיד על הסכמתכם לתנאים אלו. אנא קראו לעומק את התנאים.
כללי השימוש באתר ובתכנים המופיעים בו חלים על כל אמצעי המאפשר גלישה לאתר ותכניו – מחשב, מכשיר סלולרי, טאבלט, טלוויזיה חכמה וכל אמצעי אחר.
התנאים שלהלן רשומים מטעמי נוחות בלשון נקבה, אבל מתייחסים גם אליכם, הזכרים.
כללי השימוש
הנך ראשית להשתמש באתר ובתכניו לצרכים פרטיים בלבד. שימוש לכל צורך אחר מחייב הסכמה בכתב מבעלי האתר. אין להעתיק תכנים מהאתר בשום צורה של מדיה. ניתן להשתמש בקישורים המופיעים בו לצורך קישור במדיות חברתיות.
אין להעתיק מהאתר מידע לצורך פרסומו באמצעים אחרים תוך הסוואת מקור המידע. רוצה לשתף – השתמשי בקישורים המופיעים.
אין לקשר לאתר כל תכנים גזעניים, פוגעניים, סקסיסטיים, פורנוגרפיים, או כאלה המעודדים לפעולה המנוגדת לחוקי מדינת ישראל.
שימוש בתגובות באתר יעשה בצורה מכובדת ומכבדת. אנו מרשים לחלוק על דעתנו, אך כל ביטוי או שיח שנראה בו משום פגיעה או תגובה לא הולמת יימחק ללא כל אזהרה או הסבר.
האתר לא יישא באחריות לכל נזק שייגרם כתוצאה מקישור לתכנים שבו.
אין להפעיל או לאפשר להפעיל כל קישור לתוכנה זדונית או רובוט מכל סוג שהוא לצורך חיפוש או איחזור מידע מהאתר.
בעלי עסקים, מנהלי פרסום ושיווק – תודה שבאתם!
אשמח לארח את פעילותכם העסקית ולחשוף את הצעותיכם לגולשי האתר בבאנרים השונים. אני לא אעסוק באיסוף לידים, במכירת תוכן או במכירת רשימות גולשים רשומים, יש מספיק אתרים שעוסקים בכך ואין לי רצון לעסוק בפעילות זו. האתר יהיה פלטפורמה עבור קוראים המתעניינים במכוניות ללמוד מעט יותר על הרכב הבא שלהם, בין אם מדובר במשפחתית, בספורטיבית או ברכב שטח קשוח לצלוח נהרות ואגמים.
לפרסום באתר אנא השאירו שם וטלפון ואתקשר בהקדם.
להתראות,
יואב